Η Χρυσή Αυγή για τη συντήρηση του τζαμιού στη Ρόδο

Με ερώτηση που υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του αρχηγού του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια ζητά διαμαρτύρεται για τη δαπάνη, που προβλέπεται ότι θα διατεθεί από κωδικό του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 
«Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε συνολική δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το ζήτημα της αποκατάστασης τέθηκε μετά από διαμαρτυρία του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Aydin Ilhan Durusoy, ενώ το θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από αποστολή του Συμβούλιου της Ευρώπης με επικεφαλής τον Ελβετό βουλευτή Andreas Gross», αναφέρει η κ. Ζαρούλια.
 
Στα πλαίσια αυτά, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής τονίζει ότι τη στιγμή που το υπουργείο «προχωρά σε κλείσιμο του ΚΕΔΔΥ Ρόδου(με βασικό έργο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες), το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό και γενικότερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο περιστολής κρατικών δαπανών θεωρούμε την έγκριση του κονδυλίου αυτού ύψιστη κοινωνική πρόκληση». Μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να δίδεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση του συγκεκριμένου τεμένους, όταν τα Μεσαιωνικά Τείχη της Ρόδου καταρρέουν και οι κίονες του Ναού του Απόλλωνα συγκρατούνται με σύρμα.

Γι αυτό η βουλευτής ρωτά τον υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη αποκατάσταση και ποια μέτρα θα λάβει για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ρόδου και τη συντήρηση των Μεσσαιωνικών Τειχών και των Κιόνων του Απόλλωνα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ!!!!!!!

Advertisements
Explore posts in the same categories: Uncategorized

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: